Delia  Smith

Żurawinowy sos cumberland


Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Żurawinowy sos cumberland
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ cytryny

½ pomarańczy

2 łyżki stołowe galaretki z żurawin

skórka z połowy cytryny

skórka z połowy pomarańczy

łyżeczka startego imbiru

1 czubata łyżeczka musztardy w proszku

3 łyżki stołowe porto

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka wlewamy soki i wrzucamy galaretkę, stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy, aż galaretka się rozpuści. Skórkę drobniutko kroimy i dodajemy wraz z imbirem i musztardowym proszkiem do rondelka. Wszystko razem starannie mieszamy, dolewamy porto i odstawiamy na kilka godzin, by aromaty się przegryzły.

powrót

Podobne przepisy

Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.