Zupa z ziół oraz Masło z czosnkiem niedźwiedzim według Maryline

Zupa z ziół oraz Masło z czosnkiem niedźwiedzim  według Maryline
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 55)
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 duże garści ziół (babka, pokrzywa, krwiściąg, mniszek, przywrotnik, bluszcz)

  • sól, pieprz
  • 200 ml śmietany
  • Do przyrządzenia masła:
  • 250 gr. masła lekko solonego
  • 1 garść liści czosnku niedźwiedziego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W przeddzień należy przygotować masło i odstawić w miejsce z temperaturą pokojową.
Umyj liście czosnku niedźwiedziego, odłóż jeden duży iść, następnie posiekaj pozostałe liście.
Wymieszaj liście z masłem, następnie zawiń w folię plastikową, formując wałek. Odstaw do lodówki.
Nazajutrz przygotuj zupę: dokładnie umyj zioła, dodając trochę octu do wody.
Odsącz i umieść w garnku, zalej wodą, tak by były przykryte, dodaj sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub 7 minut w samowarze.
Zmiksuj blenderem. Przypraw według smaku i podaj.
Odwiń masło, przykryj liściem czosnku niedźwiedziego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA