Gary  Rhodes

Zupa z soczewicy


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa z soczewicy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

175 g wędzonego boczku

olej (do smażenia)

2 łodygi selera naciowego

pokrojone w kostkę

2 marchewki

pokrojone w kostkę

2 cebule

pokrojone w kostkę

175 g opłukanej soczewicy puy

900 ml wywaru drobiowego

150 ml kremówki

kawałek masła

pieprz

1 łyżka stołowa posiekanej natki

 

 

Przygotowanie:


Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej w rondlu i podsmaż boczek. Dorzuć pokrojone w kostkę: seler naciowy, marchew i cebule. Smaż na średnim ogniu do 10 minut, aż zmiękną.
Dosyp opłukaną soczewicę. Wlej wywar drobiowy. Doprowadź do wrzenia, przykryj i duś przez 45 minut, aż soczewica zmięknie, a wywar zgęstnieje. Dodaj kremówkę i kawałek masła. Dopraw pieprzem, posyp łyżką stołową posiekanej natki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ha long z krabami i rybą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Letnia zupa pomidorowa z bazylią i grzankami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grochówkokapuśniak
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.