Agnieszka Kręglicka

Zupa z selera z chrzanem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Zupa z selera z chrzanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 korzeń selera

3 łyżki masła

3/4 l rosołu lub wywaru z warzyw

3 łyżki chrzanu ze słoika

1/2 szklanki śmietanki kremówki

skórka otarta z cytryny

1 łyżki rodzynek

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i podsmażyć, by nie ściemniał. Dolać rosół lub wywar, gotować, aż seler będzie miękki. Dodać śmietankę i chrzan oraz skórkę cytrynową i przyprawy. Doprawić do smaku. Na końcu dorzucić rodzynki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa kominkowa
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zielona zupa minestrone z wędzoną polędwiczką cielęcą
Przepis z programu Dietosfera (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.