Agnieszka Kręglicka

Zupa z selera z chrzanem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Zupa z selera z chrzanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 korzeń selera

3 łyżki masła

3/4 l rosołu lub wywaru z warzyw

3 łyżki chrzanu ze słoika

1/2 szklanki śmietanki kremówki

skórka otarta z cytryny

1 łyżki rodzynek

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i podsmażyć, by nie ściemniał. Dolać rosół lub wywar, gotować, aż seler będzie miękki. Dodać śmietankę i chrzan oraz skórkę cytrynową i przyprawy. Doprawić do smaku. Na końcu dorzucić rodzynki.

powrót

Podobne przepisy

Zimna zupa melonowa
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Wieprzowina a la dzik
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tajska zupa z kurczaka
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.