Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g żeberek wieprzowych

700 g świeżych korzeni lotosu

pokrojonych na 10-cm kawałki

2 marchewki pokrojone na plasterki

10 g korzenia imbiru pokrojonego na plasterki

2 suszone chińskie czerwone daktyle

2 ½ l wrzącej wody

 

 

Przygotowanie:


Lotos opłukać i obrać obieraczką do ziemniaków. Wodę doprowadzić do wrzenia, wrzucić żeberka wieprzowe, korzeń lotosu, marchewkę, imbir i daktyle. Gotować na ostrym ogniu dwie godziny, pod przykryciem, aż korzenie lotosu będą miękkie. Doprawić solą do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Rumpuć
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z pieczonej  papryki z ziołami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zielona zupa minestrone z wędzoną polędwiczką cielęcą
Przepis z programu Dietosfera (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Zupa miso z grillowanymi kulkami ryżowymi
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.