Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g żeberek wieprzowych

700 g świeżych korzeni lotosu

pokrojonych na 10-cm kawałki

2 marchewki pokrojone na plasterki

10 g korzenia imbiru pokrojonego na plasterki

2 suszone chińskie czerwone daktyle

2 ½ l wrzącej wody

 

 

Przygotowanie:


Lotos opłukać i obrać obieraczką do ziemniaków. Wodę doprowadzić do wrzenia, wrzucić żeberka wieprzowe, korzeń lotosu, marchewkę, imbir i daktyle. Gotować na ostrym ogniu dwie godziny, pod przykryciem, aż korzenie lotosu będą miękkie. Doprawić solą do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Libijska zupa z kuskus
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Botwinkowe bliny
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa jabłkowa z curry
Przepis z programu Pyszne i zdrowe inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa marchewkowa – Edyta Kądziela
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze 15
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.