Gosia  Molska

Zupa z karpia z rodzynkami


Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Zupa z karpia z rodzynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

wywar z warzyw

2 głowy karpia

filet z karpia

¾ szklanki śmietany

1 żółtko

¼ szklanki rodzynek namoczonych w białym winie

1 łyżeczka konfitury śliwkowej

1 łyżeczka miodu

Przygotowanie:

Do wywaru włożyć głowy z karpia i gotować ok. 20 minut. Odcedzić. Do pozostałego rosołu rybnego dodać wcześniej nasolony filet. Ugotować do miękkości i wyjąć. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Do zupy dodać miód, konfiturę i rodzynki razem z winem, w którym się moczyły. W szklance rozmącić śmietanę z żółtkiem i zabielić zupę. Na talerzu ułożyć pokrojony filet i zalać zupą.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz ze śmietaną, porami i marchewką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
(odc.06) dorada z grilla
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Suflet z sandacza
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa cytrynowa z domowymi kiełbaskami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kwaśna zupa z makaronem gryczanym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.