Piotr Przykaza

Zupa z glonami i wołowiną


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Zupa z glonami i wołowiną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g wołowiny na 1 l wody

olej

suszone glony miyoki

5 ząbków czosnku

sos sojowy

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać odrobinę oleju w garnku z grubym dnem. Usmażyć pokrojoną w kostkę wołowinę. W międzyczasie moczyć suszone pokruszone na drobne kawałki glony (miyok) we wrzątku. Jak wołowina lekko się podsmaży, wycisnąć wodę z glonów i je dodać. Smażyć 3 minuty, a następnie zalać wrzątkiem. Dodać pokrojony w plastry czosnek i sos sojowy do smaku. Gotować na
małym ogniu, aż wołowina odpowiednio zmięknie. Zupa wyjątkowo smaczna z makaronem lub ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Zupa z wołowiną i warzywami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z jarmużu i białych warzyw z pulpecikami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa serowa z grzankami ziołowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chowder rakowy
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.