Bill Granger

Zupa z fasoli i chorizo


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Zupa z fasoli i chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek chorizo

oliwa z oliwek

cebula

2 szklanki pokrojonego selera naciowego

2 ząbki czosnku

łyżeczka papryki

świeży tymianek

kilka pomidorów

4 szklanki wywaru z kurczaka (lub bulionu z kostki)

2 puszki białej fasoli

sól

pieprz

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć w garnku plasterki chorizo, aby stały się chrupiące. Wyjąć kiełbasę, zmniejszyć ogień i wrzucić pokrojoną cebulę oraz selera naciowego, podsmażyć, aż zmiękną. Dodać czosnek, doprawić papryką i tymiankiem. Wrzucić pokrojone pomidory, wymieszać, chwilę pogotować i wlać wywar. Włożyć z powrotem chorizo i doprowadzić zupę do wrzenia. Dorzucić fasolę, gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, posypać posiekaną natką.

powrót

Podobne przepisy

Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa rybna z lanymi kluskami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa minestrone z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
(odc.09)zupa pieczarkowa z migdałami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa miso
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
(odc.02) gęsty chłodnik z chleba i pomidorów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Daria Nowicka

postów: 19

30.09.2017 12:47

CYTUJ

Bulion z kostki to sama chemia! Szkoda roboty z daniem, jeśli dodajemy do niego takie świństwo! Proponuję zamienić kostkę na koncentrat bulionu w szklanej buteleczce od Krakusa - zdrowy, prosty skład i domowy smak gwarantowane.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.