Bill Granger

Zupa z fasoli i chorizo


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Zupa z fasoli i chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek chorizo

oliwa z oliwek

cebula

2 szklanki pokrojonego selera naciowego

2 ząbki czosnku

łyżeczka papryki

świeży tymianek

kilka pomidorów

4 szklanki wywaru z kurczaka (lub bulionu z kostki)

2 puszki białej fasoli

sól

pieprz

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć w garnku plasterki chorizo, aby stały się chrupiące. Wyjąć kiełbasę, zmniejszyć ogień i wrzucić pokrojoną cebulę oraz selera naciowego, podsmażyć, aż zmiękną. Dodać czosnek, doprawić papryką i tymiankiem. Wrzucić pokrojone pomidory, wymieszać, chwilę pogotować i wlać wywar. Włożyć z powrotem chorizo i doprowadzić zupę do wrzenia. Dorzucić fasolę, gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, posypać posiekaną natką.

powrót

Podobne przepisy

Libijska zupa z kuskus
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Zielona zupa minestrone z wędzoną polędwiczką cielęcą
Przepis z programu Dietosfera (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Czysta zupa grzybowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z dyni na mleczku kokosowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Chłodnik z melona
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Daria Nowicka

postów: 10

30.09.2017 12:47

CYTUJ

Bulion z kostki to sama chemia! Szkoda roboty z daniem, jeśli dodajemy do niego takie świństwo! Proponuję zamienić kostkę na koncentrat bulionu w szklanej buteleczce od Krakusa - zdrowy, prosty skład i domowy smak gwarantowane.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.