Bill Granger

Zupa z fasoli i chorizo


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Zupa z fasoli i chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek chorizo

oliwa z oliwek

cebula

2 szklanki pokrojonego selera naciowego

2 ząbki czosnku

łyżeczka papryki

świeży tymianek

kilka pomidorów

4 szklanki wywaru z kurczaka (lub bulionu z kostki)

2 puszki białej fasoli

sól

pieprz

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć w garnku plasterki chorizo, aby stały się chrupiące. Wyjąć kiełbasę, zmniejszyć ogień i wrzucić pokrojoną cebulę oraz selera naciowego, podsmażyć, aż zmiękną. Dodać czosnek, doprawić papryką i tymiankiem. Wrzucić pokrojone pomidory, wymieszać, chwilę pogotować i wlać wywar. Włożyć z powrotem chorizo i doprowadzić zupę do wrzenia. Dorzucić fasolę, gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, posypać posiekaną natką.

powrót

Podobne przepisy

Zupa chałwowa z domowymi sezamkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Laksa z kurczakiem, makaronem i dynią
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem z pieczonej  papryki z ziołami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Daria Nowicka

postów: 17

30.09.2017 12:47

CYTUJ

Bulion z kostki to sama chemia! Szkoda roboty z daniem, jeśli dodajemy do niego takie świństwo! Proponuję zamienić kostkę na koncentrat bulionu w szklanej buteleczce od Krakusa - zdrowy, prosty skład i domowy smak gwarantowane.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.