Kinga Paruzel

Zupa z cukinii i sera brie


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 8619

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g sera brie

1,5 l bulionu warzywnego

2 cukinie

½ szklanki śmietany kremówki 30%

szklanka groszku ptysiowego

sól i pieprz

Przygotowanie:

Umyj cukinię i odetnij końcówki. Pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i zalej bulionem warzywnym. Ser brie również pokrój w kostkę i dodaj do zupy (warto odłożyć trochę sera do dekoracji zupy. Poczekaj, aż ser się rozpuści i całość zblenduj. Dopraw solą i pieprzem. Na sam koniec gotując zupę na małym ogniu dodaj śmietanę kremówkę. Zupę z cukinii podawaj z kawałkami sera brie i groszkiem ptysiowym.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne inspiracje - Rozkosz wiosenna
Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Pomidorowa fasolowa z zacierkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Chłodnik pomidorowy z kuskusem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Pappa al pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Barszcz ukraiński
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.