Kinga Paruzel

Zupa z cukinii i sera brie


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 8938

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g sera brie

1,5 l bulionu warzywnego

2 cukinie

½ szklanki śmietany kremówki 30%

szklanka groszku ptysiowego

sól i pieprz

Przygotowanie:

Umyj cukinię i odetnij końcówki. Pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i zalej bulionem warzywnym. Ser brie również pokrój w kostkę i dodaj do zupy (warto odłożyć trochę sera do dekoracji zupy. Poczekaj, aż ser się rozpuści i całość zblenduj. Dopraw solą i pieprzem. Na sam koniec gotując zupę na małym ogniu dodaj śmietanę kremówkę. Zupę z cukinii podawaj z kawałkami sera brie i groszkiem ptysiowym.

powrót

Podobne przepisy

Zupa chałwowa z domowymi sezamkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z pieczonych buraków na soli z krewetkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rozgrzewający krem z marchewki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Wiosenna zupa szczawiowo – ogórkowa
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.