Sophie Grigson

Zupa z bobu i pesto


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zupa z bobu i pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg młodego łuskanego bobu

2 łyżki oliwy

1 cebula

posiekana

1 marchew

przecięta na pół i pokrojona na plasterki

¼ litra wrzątku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Marchewkę i cebulę podduś w rondlu na oliwie do miękkości. Dodaj bób, zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem, aż bób zmięknie. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie odstaw do przestygnięcia i zmiel w blenderze. Przed samym podaniem dodaj 3 łyżki pesto (przepis poniżej) i wymieszaj. Zupa najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z jarmużu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Rumpuć
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Kremowy chłodnik z bobu, zielonego groszku aromatyzowany wanilią
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.