Zupa won ton z krewetkami

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Zupa won ton z krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto do pierożków won ton

 

 

Przygotowanie:


Krewetki zmiksować na gruboziarnistą masę, dodać białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę i orzechy wodne. Napełnić nadzieniem kawałki ciasta i skleić brzegi tworząc małe sakiewki. Pierożki wrzucić do wrzątku i poczekać aż wypłyną. Rosół przecedzić i zalać nim pierożki. Dodać świeżą kolendrę i sos rybny.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Zupa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Barszcz ukraiński
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Zupa z wędzonego dorsza z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa vichyssoise z trawą cytrynową i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#gosc

17.05.2011 16:47


gosc

CYTUJ

zapomnial Ci ktos powiedziec ze Wontony gotowane sa na parze a nie w wodzie...

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.