Zupa won ton z krewetkami

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Zupa won ton z krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto do pierożków won ton

 

 

Przygotowanie:


Krewetki zmiksować na gruboziarnistą masę, dodać białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę i orzechy wodne. Napełnić nadzieniem kawałki ciasta i skleić brzegi tworząc małe sakiewki. Pierożki wrzucić do wrzątku i poczekać aż wypłyną. Rosół przecedzić i zalać nim pierożki. Dodać świeżą kolendrę i sos rybny.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z krewetkami i marchewnikiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z grochu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa fińska z łososiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa z wieprzowiną i puhą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa krem z soczewicy i ciecierzycy
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

#gosc

17.05.2011 16:47


gosc

CYTUJ

zapomnial Ci ktos powiedziec ze Wontony gotowane sa na parze a nie w wodzie...

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.