Agnieszka Kręglicka

Zupa tortillowa


Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Zupa tortillowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l rosołu z kurczaka i warzyw

4 garście nachos kukurydzianych

4 łyżki kwaśnej śmietany

1 awokado

4 łyżki świeżej kolendry

papryka jalapeno konserwowa

 

Przygotowanie:

Gotujący się w garnku tradycyjny rosół doprawić na ostro papryczką jalapeno. Ostrożnie, bo zupa z czasem nabiera mocy. Podawać gorący, ostry rosół z kukurydzianymi nachos i świeżą kolendrą. Obok podać obrane ze skóry plasterki awokado i kwaśną śmietanę, które łagodzą smak. Każdy nakłada sobie tyle awokado i śmietany, ile potrzebuje, by zupę złagodzić.

powrót

Podobne przepisy

Włoska zupa z oliwkami i makaronem
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Kwaśnica
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa vâche qui rit
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.