Agnieszka Kręglicka

Zupa tortillowa


Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Zupa tortillowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l rosołu z kurczaka i warzyw

4 garście nachos kukurydzianych

4 łyżki kwaśnej śmietany

1 awokado

4 łyżki świeżej kolendry

papryka jalapeno konserwowa

 

Przygotowanie:

Gotujący się w garnku tradycyjny rosół doprawić na ostro papryczką jalapeno. Ostrożnie, bo zupa z czasem nabiera mocy. Podawać gorący, ostry rosół z kukurydzianymi nachos i świeżą kolendrą. Obok podać obrane ze skóry plasterki awokado i kwaśną śmietanę, które łagodzą smak. Każdy nakłada sobie tyle awokado i śmietany, ile potrzebuje, by zupę złagodzić.

powrót

Podobne przepisy

Kremowy chłodnik z bobu, zielonego groszku aromatyzowany wanilią
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa piwna z grzankami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik z ogórków z prażonymi orzechami i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z białych warzyw
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.