Zupa tiza

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zupa tiza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g obranych i pokrojonych ziemniaków

250 g pokrojonej cukinii

250 g marchewki

rzepa

2 pory

2 serca karczochów

2 pokrojone małe pomidory

pół pokrojonego selera

kostka rosołowa lub bulion warzywny

łyżka oliwy

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wrzucić warzywa do dużego garnka. Dodać kostkę rosołową, oliwę, sól i pieprz. Zalać wodą do wysokości mieszanki warzywnej. Zagotować i trzymać na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zmiksować wszystko w malakserze bądź mikserem ręcznym. Przed podaniem podgrzać.

powrót

Podobne przepisy

Rosół z kneidlach
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Zupa waniliowo-kardamonowa z pływającymi wyspami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z serem i gruszką
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Daria Nowicka

postów: 19

11.10.2017 12:38

CYTUJ

Znam ten przepis ale kostkę rosołową zamieniam na koncentrat warzywnego bulionu od Krakusa w szklanej buteleczce - jest zdrowiej i jeszcze smaczniej.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.