Tomasz Jakubiak

Zupa rybna z owocami morza


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 457

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 l bulionu warzywnego

cały łosoś

2 śledzie

garść krewetek

garść małży

seler naciowy

garść kurek

koper włoski

2 źdźbła trawy cytrynowej

2 cebule czerwone

5 ząbków czosnku

chilli

100 ml oliwy

puszka pomidorów

szczypta szafranu

limonka

2 łyżki sosu rybnego

Przygotowanie:

Rybę oczyść ze skóry i wyfiletuj. Do bulionu wrzuć głowę, kręgosłup i resztki z ryby.
Kurki, seler naciowy, koper włoski, cebulę, czosnek i chilli pokrój i przesmaż na oliwie.
Dodaj zmiażdżoną trawę cytrynową. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj pomidory oraz szczyptę szafranu.
Warzywa zalej bulionem. Dodaj sos rybny.
Krewetki małże i kawałki ryb gotuj w sitku na bulionie. Następnie wyłóż na talerz. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Krem z kukurydzy z krewetkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gotowany pstrąg
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wątroba drętwy wg Daniela Massé
Julie Andrieu
Przepis z programu Francuskie wędrówki Julie (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.