Tomasz Jakubiak

Zupa pomidorowa


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa pomidorowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 główki czosnku

seler naciowy

3 cebule szalotki

3 papryczki chilli

2 źdźbła trawy cytrynowej

2 łyżki oliwy

5 malinowych pomidorów

3 czarne pomidory

łyżka miodu

łyżka octu

2 litry bulionu warzywnego

puszka pomidorów

0,5 szklanki mleczka kokosowego

pełnoziarnista bułka

Przygotowanie:

Czosnek przekrój na połówki i upiecz w piekarniku.
Pokrój cebulę, seler, papryczki i wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą.
Dodaj pokrojone pomidory, rozgniecioną trawę cytrynową i upieczone ząbki czosnku.
Dodaj miód, ocet, bulion i pomidory z puszki. Gdy zupa się zagotuje, dodaj mleczko kokosowe. Zupę przypraw solą i pieprzem. Zupę podaj z grzankami. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem z kalarepy, jabłka i żurku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Laksa z kurczakiem, makaronem i dynią
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Harira wegetariańska
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

barbar88

postów: 1

31.03.2016 16:48

CYTUJ

Uwielbiam wszystko co pomidorowe i namawiam wszystkich do korzystania z wartości tych warzyw. Warto poczytać choćby tutaj o ich plusach:
przelomwodzywianiu.pl/kacik-dietetyczny/pomidory

post edytowany 1 raz, ostatnio 31.03.2016 16:49

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.