Tomasz Jakubiak

Zupa piwna z grzankami


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 708

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l piwa

10 dag twarogu

250 ml śmietany 18%

4 żółtka

łyżka cukru

szczypta cynamonu

2 kromki chleba

Przygotowanie:

Śmietanę, żółtka i cukier ubij trzepaczką na jednolitą masę.
Następnie masę przelej do garnka i gotuj na małym ogniu.
W osobnym garnku podgrzej piwo. Jak tylko piwo się zagotuje, zdejmij garnek z ognia i przelej piwo do garnuszka z podgrzaną masą śmietanową. Dokładnie wymieszaj.
Kromki chleba pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Zupę piwną podawaj z grzankami, odrobiną twarogu i szczyptą cynamonu. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne inspiracje - Rozkosz wiosenna
Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Jesienny krem z topinamburu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.