Zupa pho

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Zupa pho
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kość szpikowa

ogon wołowy

mostek

ugotowany kurczak

cynamon

anyż gwiazdkowy

kardamon

suszona piaskówka (sandworm)

 

 

Przygotowanie:


Ugotować bulion. Sparzyć makaron ryżowy wrzątkiem i rozłożyć do miseczek. Obłożyć cienkimi plasterkami wołowiny, posypać siekaną natką kolendry, cebulą, szczypiorem, natką kolendry wietnamskiej. Zalać gorącym bulionem. Przed jedzeniem przyprawić bulion sokiem cytrynowym, bazylią, dodać kiełki fasoli i chili do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Zupa cebulowa zapiekana
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z wędzonego dorsza z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa grochowa na wędzonych żeberkach
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa vichyssoise z trawą cytrynową i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.