Delia  Smith

Zupa na zimno z migdałów i czosnku


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Zupa na zimno z migdałów i czosnku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 dag migdałów ze skórką

200 ml oliwy z oliwek

3 ząbki czosnku

350 ml wody

ocet z sherry

 

 

Przygotowanie:


Zblanszowane, obrane migdały wrzucamy do blendera, dodajemy obrany czosnek, wlewamy oliwę. Miksujemy, a następnie powoli wlewamy wodę. Dodajemy ocet. Zupę doprawiamy do smaku, przelewamy do wazy i mocno chłodzimy – najlepiej wstawić ją do lodówki na noc, co najmniej na 6 godzin. Zupa jest najlepsza po paru dniach. Podajemy ją z kostkami lodu, przybraną tradycyjnie – bardzo cienkimi plasterkami jabłka ze skórką oraz połówkami ciemnych winogron bez pestek.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z czerwoną pastą curry i masłem orzechowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Harira - marokańska zupa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Pikantna zupa rybna z pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Drobiowe consomme z zieleniną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kartoflanka z brukwią
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.