Delia  Smith

Zupa na zimno z migdałów i czosnku


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Zupa na zimno z migdałów i czosnku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 dag migdałów ze skórką

200 ml oliwy z oliwek

3 ząbki czosnku

350 ml wody

ocet z sherry

 

 

Przygotowanie:


Zblanszowane, obrane migdały wrzucamy do blendera, dodajemy obrany czosnek, wlewamy oliwę. Miksujemy, a następnie powoli wlewamy wodę. Dodajemy ocet. Zupę doprawiamy do smaku, przelewamy do wazy i mocno chłodzimy – najlepiej wstawić ją do lodówki na noc, co najmniej na 6 godzin. Zupa jest najlepsza po paru dniach. Podajemy ją z kostkami lodu, przybraną tradycyjnie – bardzo cienkimi plasterkami jabłka ze skórką oraz połówkami ciemnych winogron bez pestek.

powrót

Podobne przepisy

Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Klasyczna zupa pomidorowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa Pho z wieprzowiną
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik migdałowy
Przepis z programu Dietosfera (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Bulion z królika z chrupiącym koprem włoskim
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.