Delia  Smith

Zupa na zimno z migdałów i czosnku


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Zupa na zimno z migdałów i czosnku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 dag migdałów ze skórką

200 ml oliwy z oliwek

3 ząbki czosnku

350 ml wody

ocet z sherry

 

 

Przygotowanie:


Zblanszowane, obrane migdały wrzucamy do blendera, dodajemy obrany czosnek, wlewamy oliwę. Miksujemy, a następnie powoli wlewamy wodę. Dodajemy ocet. Zupę doprawiamy do smaku, przelewamy do wazy i mocno chłodzimy – najlepiej wstawić ją do lodówki na noc, co najmniej na 6 godzin. Zupa jest najlepsza po paru dniach. Podajemy ją z kostkami lodu, przybraną tradycyjnie – bardzo cienkimi plasterkami jabłka ze skórką oraz połówkami ciemnych winogron bez pestek.

powrót

Podobne przepisy

Krem z buraków - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa ze świeżego szpinaku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Zupa ogórkowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.