Zupa miso

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Zupa miso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 ml wody

2 saszetki dashi

pół pęczka kolendry

łyżeczka tamari

łyżeczka oleju sezamowego

łyżeczka sosu sojowego

łyżeczka startego imbiru

łyżeczka sosu rybnego

pokrojona marchewka

poszatkowana kapusta pekińska

2 pęczki bok choy

2 łyżki pasty miso

garść kiełków fasoli

Przygotowanie:

Zagotować wodę z dashi, posiekanymi łodyżkami kolendry, tamari, olejem sezamowym, sosem sojowym, imbirem i sosem rybnym. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia i dołożyć pastę miso. Przed podaniem przybrać natką kolendry i kiełkami fasoli.

powrót

Podobne przepisy

Rumpuć
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa pomidorowa
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Wiosenna zupa szczawiowo – ogórkowa
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa dyniowa z soczewicą i twarożkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.