Antonio  Carluccio

Zupa melonowa z szynką parmeńską


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Emilia Romagna
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zupa melonowa z szynką parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dojrzały melon

cytryna

sól

pieprz

szynka parmeńska

ewentualnie – kilka kostek lodu

 

 

Przygotowanie:


Melon kroimy na większe kawałki, a potem odkrawamy mniejsze kawałki miąższu prosto do miksera. Dodajemy także sok wyciśnięty z cytryny, odrobinę soli i pieprzu. Całość miksujemy na gładką masę. Zupę wylewamy na talerz. Plastry szynki parmeńskiej zwijamy i odkrawamy małe kawałeczki, które układamy na powierzchni zupy. W razie gdyby zupa była zbyt ciepła, możemy dodać kilka kostek lodu.

powrót

Podobne przepisy

Ostra zupa z czarną fasolą i nachos z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Zupa kartoflana z pietruszkowym pesto
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa serowa z sadzonymi jajkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kotewka i zupa z dna plecaka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa vichyssoise z trawą cytrynową i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.