Iwona  Zasuwa

Zupa marchwiowo-kokosowa


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 60

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 marchewki

kilka łyżek wiórków kokosowych

pół szklanki kaszy jaglanej

Domowe curry:


1 cebula

3 plasterki świeżego imbiru

½ łyżeczki kurkumy

1 łyżeczka słodkiej i szczypta ostrej papryki

2 ząbki czosnku

szklanka passaty pomidorowej

2 łyżki oleju kokosowego

dowolny syrop

sól (do smaku)

woda

natka zielonej pietruszki lub kolendry do posypania

 

Przygotowanie:

Podsmaż drobno posiekany czosnek, cebulę, imbir, kurkumę i paprykę na oleju kokosowym.
Dodaj wiórki kokosowe, przepłukaną kaszę jaglaną, a następnie niewielką ilość wody.
Dołóż obraną i pokrojoną w kawałki marchew i gotuj około pół godziny. Na koniec dodaj passatę pomidorową, dopraw solą i słodkim syropem do smaku i zmiksuj na krem.
Posyp zieleniną i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z wołowiną i warzywami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gęsta zupa z wędzonej makreli
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z topinamburem, ziemniakami i grzankami z serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.