Agnieszka Kręglicka

Zupa-krem z awokado


Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Zupa-krem z awokado
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2-3 dojrzałe awokado

0,7 l domowego rosołu

0,5 szklanki słodkiej śmietanki

1 łyżka posiekanej papryczki jalapeno

2 utarte ząbki czosnku

sól

pieprz

limonka

 

Przygotowanie:

Awokado obrać, usunąć pestki, zmiksować z ciepłym rosołem. Śmietankę ubić z czosnkiem, jalapeno i sokiem z limonki. Doprawić do smaku. Przed podaniem zupę podgrzać, podawać ozdobioną kleksem ze śmietany. Obok podawać nachos i cząstki limonki do wyciśnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Klasyczna zupa pomidorowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna
Przepis z programu Jakubiak w sezonie: Wigilia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kremowa zupa szparagowa - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa cytrynowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Zupa rybna ucha
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.