Sophie Grigson

Zupa jarzynowa z trybulą Raymonda Blanc


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Zupa jarzynowa z trybulą Raymonda Blanc
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szalotki

1 łyżeczka masła

1 cukinia

3 liście buraka cukrowego

5 liści botwinki

pęczek drobnej młodej marchewki (lub 1 duża)

2 młode pory

wrzątek

sól

pieprz

pęczek trybuli

śmietana

 

 

Przygotowanie:


W rondlu na małym ogniu podsmażyć na maśle posiekane szalotki. Pokroić warzywa na centymetrowe kawałki i włożyć do rondla. Zalać wrzątkiem tak, żeby przykrył warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 7 min. Dodać posiekaną trybulę, gotować jeszcze 2 min. Podawać z dodatkiem śmietany i pieczywem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z soczewicy z chorizo
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z selera korzeniowego z kwaśną śmietaną
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa warzywna z makaronem sojowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Chowder rakowy
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa marchwiowo-kokosowa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Barszcz z pampuszkami - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.