Sophie Grigson

Zupa jarzynowa z trybulą Raymonda Blanc


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Zupa jarzynowa z trybulą Raymonda Blanc
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szalotki

1 łyżeczka masła

1 cukinia

3 liście buraka cukrowego

5 liści botwinki

pęczek drobnej młodej marchewki (lub 1 duża)

2 młode pory

wrzątek

sól

pieprz

pęczek trybuli

śmietana

 

 

Przygotowanie:


W rondlu na małym ogniu podsmażyć na maśle posiekane szalotki. Pokroić warzywa na centymetrowe kawałki i włożyć do rondla. Zalać wrzątkiem tak, żeby przykrył warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 7 min. Dodać posiekaną trybulę, gotować jeszcze 2 min. Podawać z dodatkiem śmietany i pieczywem.

powrót

Podobne przepisy

Chłodnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z prażonej mąki z ptysiami serowymi
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z marchewki i soku marchwiowego
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szczawiowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z nowalijek i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem grzybowy z grzankami
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.