Jacques Reymond

Zupa jajeczna na parze


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Zupa jajeczna na parze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki wody

1 łyżeczka dashi-no-moto (japoński bulion w proszku)

odrobina sosu sojowego

1 jajko

½ łyżeczki soli

2 łyżki mirinu

1 filet z piersi kurczaka

pokrojony w kostkę

4 duże obrane krewetki albo 4 przegrzebki

2 kapelusze shitake

pokrojone na plasterki

2 orzechy miłorzębu

obrane

2 liście szpinaku

zblanszowane

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w rondlu bulion dashi i wodę. Gotuj przez 15 min. Dodaj sos sojowy, sól i mirin, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Krem z kalarepy, jabłka i żurku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ekspresowa zupa orientalna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z bobu z kokosowym bekonem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.