Kinga Paruzel

Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety z kurczaka

1 l wody

2 kostki bulionu warzywnego

1 łyżka przyprawy o smaku kurczaka

2 łyżki oliwy z oliwek

50 g zielonych oliwek

1 łyżeczka imbiru

60 g migdałów

1 cebula

2 marchewki

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

garść świeżego lubczyku

1 łyżeczka przyprawy warzywnej

 

Przygotowanie:

Filety z kurczaka umyj i osusz papierem. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Wrzuć pokrojonego w kostkę kurczaka i dodaj przyprawę. Umyj, obierz i pokrój marchewki i cebulę. Kawałki usmażonego mięsa przełóż do miski. Do garnka, w którym smażyły się filety wrzuć warzywa i zetrzyj imbir. Chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym. Zagotuj zupę, a w między czasie pokrój paprykę w nieduże paski. Dodaj ją do garnka wraz z usmażonym kurczakiem i oliwkami. Rozgrzej patelnię i wrzuć migdały aby się uprażyły. Zupę podawaj z prażonymi migdałami i posiekanymi listkami świeżego lubczyku.

powrót

Podobne przepisy

Kapuśniak po żydowsku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Krem z selera i papierówki
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Zupa rybna z batatami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy na Boże Narodzenie
Zupa rumfordzka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.