Malka Kafka

Zupa grzybowa z pieczarek z sosem sojowym i kminem rzymskim


Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

odsłon: 8211

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g pieczarek

1,5 l wywaru z warzyw

1 łyżeczka kminu rzymskiego

1 łyżeczka papryki ostrej

1 łyżeczka papryki słodkiej

sos sojowy do smaku

4 łyżki oleju

1 ząbek czosnku

natka pietruszki lub kolendry

1 łyżka mąki razowej

sól

pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

W garnku, w którym gotowana będzie zupa upraż na oleju przyprawy. Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż z przyprawami, zalej wywarem i gotuj przez 20 minut. Na koniec zagęść zupę mąką razową i dodaj posiekaną natkę.

powrót

Podobne przepisy

Jesienny krem z topinamburu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa orzechowa z karmelizowanymi jabłkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z botwinki
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ha long z krabami i rybą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krem z jarmużu i białych warzyw z pulpecikami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa pomidorowa
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.