Zupa grochowa „Kuroniówka”

Zupa grochowa
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Groch zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na noc. Pokrojony boczek i kiełbasę podsmażamy na patelni, dodajemy poszatkowaną cebulę, czosnek, zioła, cząber, majeranek i kminek. Jeżeli jest za mało tłuszczu dodajemy smalec lub olej. Wrzucamy przesmażoną masę do namoczonego grochu, dolewamy wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu aż groch będzie miękki. Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z grzankami z żółtym serem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA