Malka Kafka

Zupa dhal


Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

odsłon: 14341

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki czerwonej soczewicy

2 duże cebule

2 ząbki czosnku

1 papryczka chilli

1 łyżka słodkiej papryki mielonej

0,5 szklanki oleju

2 łyżki garam masala

sól

 

Przygotowanie:

Cebule pokrój w kostkę i przesmaż na oleju w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Dodaj siekany czosnek, drobno posiekaną papryczkę, paprykę i garam masalę. Podduś około 10 minut, zalej wodą, dodaj soczewicę. Gotuj do całkowitego rozgotowania się składników. Na chwilę przed zdjęciem z ognia, dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z prażonej mąki z ptysiami serowymi
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa śledziowa z orzechami i jabłkiem na zimno
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Śledzie
Kwaśnica
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z wołowiną i warzywami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.