Kinga Paruzel

Zupa cytrynowa z domowymi kiełbaskami


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa cytrynowa z domowymi kiełbaskami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l bulionu drobiowego

400 g mięsa mielonego z indyka

2 białka

4 żółtka

4 łyżki otrąb owsianych

2 cytryny

2 ząbki czosnku

łyżeczka słodkiej papryki

makaron ryżowy

bazylia świeża

sól

pieprz

Przygotowanie:

Zagotuj w garnku bulion drobiowy. Przygotuj domowe kiełbaski. Mielone mięso przełóż do miski. Dodaj białka z dwóch umytych wcześniej jajek, a żółtka zachowaj na później. Wrzuć otręby, które zastępują bułkę tartą. Dopraw wyciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Całość wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki. Umyj plastikową butelkę po wodzie mineralnej, przetnij ją w połowie i zachowaj jej górną część. Przełóż mięso do butelki i przeciskając przez mniejszy otwór formuj kiełbaski wrzucając je na gotujący bulion. Gotuj 4 minuty i przełóż na talerz.
Do zupy dodaj makaron ryżowy i ugotuj al dente. W międzyczasie żółtka połącz w miseczce ze skórką i sokiem z cytryn cały czas mieszając, dolej chochlę ciepłego bulionu i wszystko przelej do zupy dalej mieszając. Wrzuć ugotowane kiełbaski. Podawaj ze świeżo posiekaną bazylią.

powrót

Podobne przepisy

Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z kukurydzy z krewetkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Laksa z kurczakiem, makaronem i dynią
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rosół z kneidlach
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Krem z pieczonej papryki z bryndzą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.