Kinga Paruzel

Zupa cytrynowa z domowymi kiełbaskami


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa cytrynowa z domowymi kiełbaskami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l bulionu drobiowego

400 g mięsa mielonego z indyka

2 białka

4 żółtka

4 łyżki otrąb owsianych

2 cytryny

2 ząbki czosnku

łyżeczka słodkiej papryki

makaron ryżowy

bazylia świeża

sól

pieprz

Przygotowanie:

Zagotuj w garnku bulion drobiowy. Przygotuj domowe kiełbaski. Mielone mięso przełóż do miski. Dodaj białka z dwóch umytych wcześniej jajek, a żółtka zachowaj na później. Wrzuć otręby, które zastępują bułkę tartą. Dopraw wyciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Całość wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki. Umyj plastikową butelkę po wodzie mineralnej, przetnij ją w połowie i zachowaj jej górną część. Przełóż mięso do butelki i przeciskając przez mniejszy otwór formuj kiełbaski wrzucając je na gotujący bulion. Gotuj 4 minuty i przełóż na talerz.
Do zupy dodaj makaron ryżowy i ugotuj al dente. W międzyczasie żółtka połącz w miseczce ze skórką i sokiem z cytryn cały czas mieszając, dolej chochlę ciepłego bulionu i wszystko przelej do zupy dalej mieszając. Wrzuć ugotowane kiełbaski. Podawaj ze świeżo posiekaną bazylią.

powrót

Podobne przepisy

Zupa krem z pietruszki z kotlecikami z kurczaka
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania dietetyczne
Krem z grochu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Szczawiowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tajska zupa z dyni
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.