Gary  Rhodes

Zupa crème garbure


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa crème garbure
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duży kawałek masła

1 cebula

2 marchewki

1 łodyga selera naciowego

1 mała brukiew

1 por

1 pokrojony ziemniak

1 litr wywaru warzywnego

sól i pieprz

150 ml śmietany 18%

starta gałka muszkatołowa

 

 

Przygotowanie:


W rondlu roztop duży kawałek masła i dorzuć warzywa. Smaż je przez około 6 minut. Dodaj pokrojony ziemniak i smaż przez 2 minuty. Wlej litr wywaru warzywnego, dopraw do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez około 25 minut, aż warzywa zmiękną. Starannie zmiksuj. Przetrzyj przez sito. Można dodać śmietanę i startą gałkę muszkatołową. Podawaj ze świeżym chlebem.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krupnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa cebulowa
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Jesienny krem z topinamburu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.