Zupa chlebowa

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zupa chlebowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 czubate łyżki smalcu gęsiego bądź kaczego

6 posiekanych ząbków czosnku

liść laurowy

garść posiekanego świeżego tymianku

750 ml bulionu z kury

sól i pieprz

2 usmażone duże kromki czerstwej bagietki lub chleba

starty ser comté lub gruyère

posiekana natka pietruszki

 

Przygotowanie:

Roztopić smalec w garnku i dodać czosnek, gotując przez 2 min. Dodać zioła i wlać bulion. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Posolić i popieprzyć. Ułożyć grzanki na dnie dwóch głębokich talerzy. Polać bulionem. Posypać serem i natką pietruszki, podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ziemniaczana
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krupnik z kaszą jaglaną
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Tajska zupa z kurczaka
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
Zupa chałwowa z domowymi sezamkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.