Zupa chlebowa

Zupa chlebowa
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 czubate łyżki smalcu gęsiego bądź kaczego
  • 6 posiekanych ząbków czosnku
  • liść laurowy
  • garść posiekanego świeżego tymianku
  • 750 ml bulionu z kury
  • sól i pieprz
  • 2 usmażone duże kromki czerstwej bagietki lub chleba
  • starty ser comté lub gruyère
  • posiekana natka pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztopić smalec w garnku i dodać czosnek, gotując przez 2 min. Dodać zioła i wlać bulion. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Posolić i popieprzyć. Ułożyć grzanki na dnie dwóch głębokich talerzy. Polać bulionem. Posypać serem i natką pietruszki, podawać na gorąco.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA