Zupa cebulowa

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zupa cebulowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ok. 700 g cebuli w cienkich plasterkach

2 łyżki masła

łyżka koniaku

pół miarki czerwonego wina

3 miarki bulionu wołowego

sól i pieprz

4 grzanki do przybrania

tarty gruyère

 

Przygotowanie:

Roztopić masło w garnku i przesmażyć cebulę do miękkości, przez co najmniej 20 min. Wlać na minutę koniak i wino. Wlać bulion. Gotować pod przykryciem przez 45 minut. Sprawdzić smak. Nalać do miseczek żaroodpornych i ustawić na blasze. Przybrać każdą miseczkę grzanką i obficie posypać serem. Zapiekać przez ok. 2 min, do zrumienienia się sera.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ze świeżego szpinaku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Zupa migdałowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa dyniowa z soczewicą i twarożkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Harira - marokańska zupa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.