Malka Kafka

Zupa cebulowa z białym winem


Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska, Kuchnia koszerna

odsłon: 15589

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 selera

1 pietruszka

1 marchew

3 - 4 duże cebule

1 łyżeczka ziaren kardamonu

1 łyżeczka ziaren kolendry

1 łyżeczka mielonej kurkumy

2 ząbki czosnku

200 ml białego wina

5 łyżek oliwy

 

Przygotowanie:

Cebule pokrój w kostkę i podduś na oliwie w garnku, w którym będziesz gotować zupę. W czasie smażenia dla szybszego zmięknięcia można cebule lekko posolić. W moździerzu utrzyj kolendrę i kardamon. Połowę przyprawy wraz z kurkumą dodaj do cebuli i podduś przez 5 minut. Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj warzywa do cebuli i zalej wodą. Na końcu jeszcze raz dopraw przyprawami z moździerza, dolej białe wino. Na sam koniec dodaj drobniuteńko posiekany czosnek.

powrót

Podobne przepisy

Zupa serowa z grzankami ziołowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gazpacho
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania na karnawał i imprezę
Pomidorowa fasolowa z zacierkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa ogórkowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z czerwoną pastą curry i masłem orzechowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gęsta zupa fasolowa na sposób latynoamerykański
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia kubańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.