Jola Słoma

Zupa brzadowa


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 8176

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli

2 marchewki

25 g suszonych grzybów

1 szklanka mrożonych wiśni

25 dag suszonych owoców

garść suszonej żurawiny - może być z aromatem pomarańczy

2 łyżki cukru

2 łyżeczki soli

1 łyżka octu jabłkowego

szczypta pieprzu

1 opakowanie śmietany

1 łyżka mąki

2,5 litra wody

 

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki marchewkę wrzucamy do wody, solimy i gotujemy ok. 15 minut, następnie dorzucamy namoczone grzyby i suszone owoce, wiśnie i żurawinę. Po ok 20 minutach wrzucamy fasolkę z puszki. Doprawiamy cukrem i octem jabłkowym. Możemy również zabielić śmietaną wymieszaną z mąką lub jogurtem. Możemy po wierzchu posypać borowikami mielonymi z solą.

powrót

Podobne przepisy

Krem z grochu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pappa al pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa chlebowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chłodnik z melona
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

raquel

postów: 3

05.12.2011 15:48

CYTUJ

ale pretensjonalny prowadzacy ..uffffffff

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.