Zupa – krem z łososia z kokosowym mleczkiem, kolendrą i pomidorami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe

Zupa – krem z łososia z kokosowym mleczkiem, kolendrą i pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

około 1,5 kg odpadów z ryby na wywar

3 marchewki

1 por

2 ząbki czosnku

jeden seler naciowy

kawałek kopru włoskiego

kilka gwiazdek anyżu

kilka korzonków kolendry

2 pęczki posiekanej natki pietruszki i pęczek kolendry

mleczko kokosowe 400 ml

puszka pomidorów krojonych i karto przecieru

40 dag ulubionej ryby pokrojonej w kostkę

pasta sambal oelek lub papryczka chili

ewentualnie sok z cytryny





Przygotowanie:

Marchewkę, selera, czosnek, pora, kolendrę, anyż i odpady włóż do garnka po czym zalej około 3 litrami wody. Gotuj na małym ogniu 2h, odcedź. Bulion ponownie przelej do garnka, dodaj mleczko, pomidory, pokrojone ryby i połowę natki pietruszki oraz kolendry. Dopraw cytryną i chili. Po podaniu posyp pozostałymi ziołami.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.