Żółte gazpacho

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Żółte gazpacho
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 włoskie chili peperoncino

2 szklanki żółtych pomidorów

1 żółta papryka

oczyszczona i pokrojona w kostkę

2 dymki

½ ogórka

z wyciętymi nasionami

pokrojonego w kostkę

½ szklanki świeżych liści bazylii

1 łyżka świeżego estragonu

1 łyżka octu balsamicznego

4 chlusty sosu Tabasco

2 łyżki sosu Worcestershire

grubo zmielony pieprz i sól

 

 

Przygotowanie:


Przełóż wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładko. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Możesz ten chłodnik przecedzić, lub podać tak jak jest. Podawaj schłodzony.

powrót

Podobne przepisy

Jesienny krem z topinamburu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz z barszczu
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chowder z sercówkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Chłodnik pomidorowy z kuskusem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.