Żółte gazpacho

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Żółte gazpacho
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 włoskie chili peperoncino

2 szklanki żółtych pomidorów

1 żółta papryka

oczyszczona i pokrojona w kostkę

2 dymki

½ ogórka

z wyciętymi nasionami

pokrojonego w kostkę

½ szklanki świeżych liści bazylii

1 łyżka świeżego estragonu

1 łyżka octu balsamicznego

4 chlusty sosu Tabasco

2 łyżki sosu Worcestershire

grubo zmielony pieprz i sól

 

 

Przygotowanie:


Przełóż wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładko. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Możesz ten chłodnik przecedzić, lub podać tak jak jest. Podawaj schłodzony.

powrót

Podobne przepisy

Krem z zielonego groszku i szpinaku
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Zupa z glonami i wołowiną
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Zupa ze świeżym makaronem ryżowym z żeberkami wieprzowymi
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zupa brokułowa z orzechami brazylijskimi
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z bobu ze smażonymi szprotkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.