Żółte gazpacho

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Żółte gazpacho
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 włoskie chili peperoncino

2 szklanki żółtych pomidorów

1 żółta papryka

oczyszczona i pokrojona w kostkę

2 dymki

½ ogórka

z wyciętymi nasionami

pokrojonego w kostkę

½ szklanki świeżych liści bazylii

1 łyżka świeżego estragonu

1 łyżka octu balsamicznego

4 chlusty sosu Tabasco

2 łyżki sosu Worcestershire

grubo zmielony pieprz i sól

 

 

Przygotowanie:


Przełóż wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładko. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Możesz ten chłodnik przecedzić, lub podać tak jak jest. Podawaj schłodzony.

powrót

Podobne przepisy

Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa jabłkowa z bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa rybna z wężogłowa z tamaryndą
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zupa śliwkowa z piernikiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.