Zimowy kompot z koniakiem

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zimowy kompot z koniakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g suszonych śliwek

225 g suszonych fig (połówki lub ćwiartki)

225 g kumkwatów

skórka z połowy cytryny

100 g cukru

60 ml koniaku

0,5 l wody

 

Przygotowanie:

Umieścić wszystkie składniki w rondlu. Gotować, aż owoce zmiękną, a sos stanie się zawiesisty. Wyłączyć gaz i zostawić owoce w sosie przez 30 min. Wylać do szklanej miski i zostawić do wystudzenia. Podawać z crème fraîche i prażonymi migdałami lub z dużą łyżką lodów waniliowych.

powrót

Podobne przepisy

Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Wegański shake
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie
Lemoniada z ogórkiem i miętą
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lemoniada ogórkowa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Orzeźwiający napój z mango
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Shake domowy z mango
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.