Delia  Smith

Zimowa zupa jarzynowa


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zimowa zupa jarzynowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

marchewka

seler

brukiew

cebula

por

1,5 litra bulionu warzywnego

 

 

Przygotowanie:


Pora rozkrawamy wzdłuż do połowy długości i starannie płuczemy pod bieżącą wodą. Pokrojone jarzyny wrzucamy do dużego garnka i przyprawiamy, po czym wlewamy półtora litra warzywnego bulionu. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika na 3 godziny. Następnie wszystko razem miksujemy i podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z kurczaka (halmeoni)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z czerwoną pastą curry i masłem orzechowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Wegetariańska zupa gulaszowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z bobu ze smażonymi szprotkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z melona
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Zupa z selera korzeniowego z kwaśną śmietaną
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.