Delia  Smith

Zimowa zupa jarzynowa


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zimowa zupa jarzynowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

marchewka

seler

brukiew

cebula

por

1,5 litra bulionu warzywnego

 

 

Przygotowanie:


Pora rozkrawamy wzdłuż do połowy długości i starannie płuczemy pod bieżącą wodą. Pokrojone jarzyny wrzucamy do dużego garnka i przyprawiamy, po czym wlewamy półtora litra warzywnego bulionu. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika na 3 godziny. Następnie wszystko razem miksujemy i podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa cebulowa
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z ziemniaka z zakwasem do żurku z kindziukiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pappa al pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotewka i zupa z dna plecaka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.