Ziemniaki z pietruszką

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ziemniaki z pietruszką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilogram nieobranych ziemniaków średniej wielkości

sól i pieprz

3 łyżki masła

2 garści posiekanej pietruszki

 

Przygotowanie:

Zagotować wodę w dużym garnku. Posolić ją i wrzucić ziemniaki. Gotować do miękkości. Odcedzić i obrać. Wymieszać z masłem i pietruszką.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.