Ziemniaki w kaczym smalcu

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ziemniaki w kaczym smalcu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilogram ziemniaków obranych i pokrojonych w kliny lub w dość grube plastry

pół miarki roztopionego kaczego smalcu

gruba sól i świeżo zmielony pieprz

kilka gałązek rozmarynu i/lub tymianku (ew.)

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 220°C. Obtoczyć ziemniaki w tłuszczu na blasze. Posypać solą, pieprzem i ziołami. Piec, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaki staną się chrupkie i rumiane, przez 30 – 40 min.

powrót

skomentuj przepis

#ZeqTMIxXaBJAXuiMPl

19.04.2012 22:39


CYTUJ

T3jb4X <a href="http://xecxhdwddpgq.com/">xecxhdwddpgq</a>, [url=http://cuehmolaukde.com/]cuehmolaukde[/url], http://uyyzbqhayzka.com/, http://qrjufktkdmbc.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.