Agnieszka Kręglicka

Ziemniaki pieczone z rozmarynem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ziemniaki pieczone z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka dużych ziemniaków wysokoskrobiowych

świeży rozmaryn

oliwa

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Ziemniaki ze skórką wyszorować. Pokroić wzdłuż na wąskie cząstki. Wysypać na blachę do pieczenia, zwilżyć oliwą, posypać solą, pieprzem i rozmarynem, piec w piekarniku o temperaturze
180-200 stopni C, aż będą miękkie i złociste.

powrót

Podobne przepisy

Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Rożki z serem i szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.