Agnieszka Kręglicka

Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ziemniaki ugotowane i ostudzone

bułka tarta

papryka w proszku

sól

olej do smażenia

 

Sos

1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany

2 łyżki musztardy dijon

drobno posiekany szczypior

pieprz, sól

Przygotowanie:

Bułkę tartą wymieszaj z papryką w proszku. Ziemniaki pokrój w długie cząstki i dokładnie obtocz w tartej bułce ze wszystkich stron. Smaż na rozgrzanym oleju. Wymieszaj składniki sosu, dopraw do smaku. Maczaj gorące frytki panierowane w musztardowym sosie.

powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tartinki z oliwkami i orzechami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.