Ziemniaki gudżarati

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ziemniaki gudżarati
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

40 dag ziemniaków

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka kurkumy

½ łyżeczki proszku chili

sól do smaku

2 łyżki oleju

1 łyżeczka gorczycy

1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego

5-6 nasion kozieradki

1 łyżka wiórków kokosowych

2 łyżeczki sezamu

¾ gałązki świeżej kolendry

 

 

Przygotowanie:


Gotujemy całe ziemniaki, kroimy je w kostkę i dodajemy po łyżeczce kminu, kolendry i kurkumy, szczyptę chili, soli i wszystko razem mieszamy. Następnie wrzucamy na rozgrzany olej gorczycę, kmin i odrobinę kozieradki. Ziemniaki oblane tłuszczem obtaczamy w wiórkach kokosowych, ziarnie sezamowym i posiekanej kolendrze.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.