Annabel  Langbein

Ziemniaki domino


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Ziemniaki domino
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 średniej wielkości umytych ziemniaków

4 łyżki stopionego masła lub oliwy z pierwszego tłoczenia

sól w płatkach, do smaku

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Dużą blaszkę lub płaskie naczynie do zapiekania wyłożyć papierem. Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki – ułożyć je na sobie i rozsunąć w przygotowany naczyniu jak domino – mają na siebie nachodzić. Skropić lub posmarować tłuszczem, doprawić solą. Piec na złoto (40-50 minut, zależnie od grubości).

powrót

Podobne przepisy

Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Quesadilla
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.