Jennifer  Paterson

Ziemniaki do dziczyzny i pieczeni


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ziemniaki do dziczyzny i pieczeni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g obranych ziemniaków o zwartym miąższu (nie sypkich)

oliwa z oliwek

150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego

sól i świeżo mielony czarny pieprz

zioła według uznania (natka pietruszki

tymianek

estragon

itd.)

4 ząbki drobno posiekanego czosnku

 

 

Przygotowanie:

/>
Składniki
450 g obranych ziemniaków o zwartym miąższu (nie sypkich)
oliwa z oliwek
150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
sól i świeżo mielony czarny pieprz
zioła według uznania (natka pietruszki, tymianek, estragon, itd.)
4 ząbki drobno posiekanego czosnku

powrót

Podobne przepisy

(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bruschetta z pomidorami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
(odc.02) szpinak z ciecierzycą
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.