Jennifer  Paterson

Ziemniaki do dziczyzny i pieczeni


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ziemniaki do dziczyzny i pieczeni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g obranych ziemniaków o zwartym miąższu (nie sypkich)

oliwa z oliwek

150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego

sól i świeżo mielony czarny pieprz

zioła według uznania (natka pietruszki

tymianek

estragon

itd.)

4 ząbki drobno posiekanego czosnku

 

 

Przygotowanie:

/>
Składniki
450 g obranych ziemniaków o zwartym miąższu (nie sypkich)
oliwa z oliwek
150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
sól i świeżo mielony czarny pieprz
zioła według uznania (natka pietruszki, tymianek, estragon, itd.)
4 ząbki drobno posiekanego czosnku

powrót

Podobne przepisy

Ptysie wytrawne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Paszteciki ze szpinakiem i fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.