Ziemniaczane puree z pieczonym czosnkiem

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ziemniaczane puree z pieczonym czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

główka czosnku

70 dag mączystych ziemniaków

 

 

Przygotowanie:


Odcinamy wierzch z główki czosnku, skrapiamy ją oliwą, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 40 minut. Obieramy i kroimy na kawałki ziemniaki. Gotujemy je w osolonej wodzie przez 20 minut. Gdy miękkie – odcedzamy i gnieciemy na gładką masę. Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym z główki, upieczonym czosnkiem.

powrót

Podobne przepisy

Parmigiana z grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tapas z ciecierzycy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.