Zielony chutney

Zielony chutney
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 80 g świeżej kolendry (liście i łodyżki)
  • 20 g świeżej mięty
  • 1 ząbek czosnku
  • obrany i grubo posiekany
  • 2,5 cm korzenia świeżego imbiru
  • obrane i grubo posiekane
  • ½ małej cebuli
  • grubo posiekanej
  • 1-2 zielone papryczki chilli
  • wypestkowane i posiekane
  • 15 orzeszków pistacji
  • bez skorupek
  • posiekanych
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki wody
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę i posolić do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA