Anjum  Anand

Zielony chutney


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Zielony chutney
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

80 g świeżej kolendry (liście i łodyżki)

20 g świeżej mięty

1 ząbek czosnku

obrany i grubo posiekany

2,5 cm korzenia świeżego imbiru

obrane i grubo posiekane

½ małej cebuli

grubo posiekanej

1-2 zielone papryczki chilli

wypestkowane i posiekane

15 orzeszków pistacji

bez skorupek

posiekanych

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki wody

sól do smaku

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę i posolić do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Chutney z czosnku, czerwonej chili i pomidorów
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tzatziki z migdałami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.