Gary  Rhodes

Zielone przyprawy Bajanów


Przepis z programu Gary Rhodes na Karaibach (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Zielone przyprawy Bajanów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 grubo pokrojona cebula

mały pęczek dymki skrojony grubo razem ze szczypiorem

2 obrane ząbki czosnku

1 papryka chińska lub chili habanero

bez nasion i łodygi

1 łyżka listków tymianku

1 łyżka posiekanej natki

1 łyżka posiekanego majeranku

100 ml białego octu winnego

sok wyciśnięty z 1 limonki

1 łyżeczka curry w proszku

szczypta mielonego ziela angielskiego

szczypta mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka soli

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować na grubą pastę cebulę, dymkę, czosnek i chili. Dodać zioła, ocet i sok z limonki. Ponownie zmiksować. Domieszać pozostałe składniki. Przykryć i wstawić do lodówki na tydzień przed użyciem, żeby smaki się połączyły. Można przechowywać w lodówce do pół roku.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.