Zielone przyprawy Bajanów

Zielone przyprawy Bajanów
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes na Karaibach (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska

Składniki:

  • 1 grubo pokrojona cebula
  • mały pęczek dymki skrojony grubo razem ze szczypiorem
  • 2 obrane ząbki czosnku
  • 1 papryka chińska lub chili habanero
  • bez nasion i łodygi
  • 1 łyżka listków tymianku
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • 1 łyżka posiekanego majeranku
  • 100 ml białego octu winnego
  • sok wyciśnięty z 1 limonki
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżka soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować na grubą pastę cebulę, dymkę, czosnek i chili. Dodać zioła, ocet i sok z limonki. Ponownie zmiksować. Domieszać pozostałe składniki. Przykryć i wstawić do lodówki na tydzień przed użyciem, żeby smaki się połączyły. Można przechowywać w lodówce do pół roku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA