Iwona  Zasuwa

Zielone pesto


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 5492

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

sezonowa zielenina, np. garść bazylii, rukoli, roszponki, kilka liści jarmużu

2 garści pestek dyni lub migdałów

sok z 1 cytryny

2-3 łyżki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

sól do smaku

Przygotowanie:

Zmiksuj składniki na gładką masę. Dopraw solą i sokiem z cytryny do smaku. Podawaj jako dip, pastę do kanapek lub – tak, jak u nas – sos do makaronu z żółtej marchwi.

powrót

Podobne przepisy

Krupnik z kaszą jaglaną
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Deser z chia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Cantuccini domowej roboty
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.