Iwona  Zasuwa

Zielone pesto


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 5623

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

sezonowa zielenina, np. garść bazylii, rukoli, roszponki, kilka liści jarmużu

2 garści pestek dyni lub migdałów

sok z 1 cytryny

2-3 łyżki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

sól do smaku

Przygotowanie:

Zmiksuj składniki na gładką masę. Dopraw solą i sokiem z cytryny do smaku. Podawaj jako dip, pastę do kanapek lub – tak, jak u nas – sos do makaronu z żółtej marchwi.

powrót

Podobne przepisy

Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl z owoców egzotycznych
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Cierpki ziołowy chutney
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.