Żeberka z grilla

Żeberka z grilla
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Tajemnice domowych przepisów (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia argentyńska

Przygotowanie:

Składniki
ok. 3 kg żeberek
1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach
3-4 łyżki drobno posiekanego czosnku
2-3 łyżki octu balsamicznego
1 szklanka oliwy
1 łyżka suszonej chili
1 łyżeczka suszonego oregano
250 ml białego wina
sól

Przygotowanie
Wymieszaj natkę z czosnkiem, octem balsamicznym, oliwą, chili, oregano i winem. Natrzyj żeberka solą, zalej marynatą i wstaw do lodówki na godzinę. Piecz na grillu kośćmi do dołu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA