Jacques Reymond

Żeberka z grilla


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Żeberka z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

ok. 3 kg żeberek

1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach

3-4 łyżki drobno posiekanego czosnku

2-3 łyżki octu balsamicznego

1 szklanka oliwy

1 łyżka suszonej chili

1 łyżeczka suszonego oregano

250 ml białego wina

sól



Przygotowanie

Wymieszaj natkę z czosnkiem, octem balsamicznym, oliwą, chili, oregano i winem. Natrzyj żeberka solą, zalej marynatą i wstaw do lodówki na godzinę. Piecz na grillu kośćmi do dołu.

powrót

Podobne przepisy

Jagnięce kofty w plackach pita z bakłażanowym dressingiem
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Wołowina w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlety po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tiroler Grostl
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Chrupiąca wołowina hoi an
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Grillowana langusta
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.